Kalasfilé

Nu hedrar jag (ja, faktiskt, så kaxig är jag!) Matklubben genom att lägga ut ett av familjens absoluta favoritrecept. Det har följt oss genom säkert 30 år sedan jag hittade det i livsmedelsaffären Bolle i Bollebygd. Visst kan det bli litet kladdigt när paneringen gärna vill fastna i stekpannan, så ha inte för stark värme och framför allt, bli inte avskräckta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 500 g färska tomater
  • 100 g riven stark ost, gärna Cheddar
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 msk chilisås, mild
  • 2 ägg
  • 2 msk senap
  • 2 dl ströbröd, gärna osötat
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Doppa skivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd, som blandats med en del av den rivna osten. Bryn köttskivorna till vacker färg på båda sidor (det är här som paneringen vill fastna!). Skiva tomaterna.
  2. Smörj en ugnsfast form och varva tomatskivor och kött i taktegelform. Blanda grädde, chilisås och senap, häll röran i stekpannan som köttet brynts i och låt tjockna något. Häll röran över köttet och strö över resterande ost. Sätt in formen i 250° ugn 10-15 minuter.
  3. Servera med valfria tillbehör, men jag kan tipsa om att hasselbackspotatis är mycket, mycket gott till. Och glöm inte en fräsch, blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…