Kall skål

Detta är en variant på det danska "kold skål" och är ursprungligen gjord på kärnmjölk. Detta finns inte längre så jag har hittat på en egen variant som läskar och mättar gott i sommarvärmen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter A-fil
  • 4 äggulor
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ pressad citron

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa tills äggulorna har löst sig. Klart att servera.
  2. Tips!
  3. I Danmark äter man med "Kammerjunkere", en slags små skorpor. Välj en finskorpa eller mandelbiskvier. LCHF:are kan med fördel välja lite nötter i stället.

Kommentarer

Vi är danska och brukar göra det på filmjölk. Vanlig svensk filmjölk är faktisk godare och krämigare än dansk kærnemælk som är helt utan fett, idet det är ett restprodukt från smörtillverkningen. Vi ska prova ditt recept med Acidofilusser när det blir hett i sommarvärmen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…