Kalla chokladkakor

Kalla chokladkakor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 200 g mörk choklad av fin kvalité, delad i bitar
  • 1 dl nötter, hela mandlar, hasselnötter eller valnötter eller blandning av alla tre
  • 0,5 dl torkade körsbär eller tranbär
  • 1 dl russin
  • 7 digestivekex

Gör så här

  1. 1. Häll smör, sirap och choklad i en
  2. ugnsfast skål. Placera skålen över
  3. en kastrull med sjudande vatten och
  4. smält sakta under omrörning.
  5. 2. Ta bort skålen från kastrullen och
  6. tillsätt hela nötter, torkade körsbär
  7. (eller tranbär) och russin.
  8. 3. Bryt kexen i centimeterstora
  9. småbitar och lägg ner dem i skålen.
  10. Blanda försiktigt med träslev.
  11. 4. Häll över smeten i en långpanna ca
  12. 30 x 20 cm, klädd med smörpapper,
  13. och jämna till. Ställ in i kylen cirka 2
  14. timmar eller tills smeten stelnat.
  15. 5. Skär i 24 bitar. Serveras kalla.
  16. Förvaras i kylskåp i lufttät burk upp
  17. till en vecka.
  18. VARIATIONER:
  19. Vuxengodis: Låt russinen ligga och
  20. dra i 2 msk konjak i 1–2 timmar.
  21. För barnen: Byt ut de torkade
  22. körsbären mot mini-marshmallows.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr