Kållåda med quorn

Försöker hålla nere kalorierna, och är supersugen på kålpudding. Letade runt på nätet och hittade ett magrare alternativ gjort av quorn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 hg strimlad vitkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 msk smör eller margarin (ev mjölkfritt)
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 300 g quornfärs

Gör så här

  1. Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt. Låt den rinna av. Spara kokspadet.
  2. Bryn kålen i matfett.
  3. Lägg ströbrödet i ca 2 dl kokspad. Blanda ner salt, peppar, ägg och färs. Blanda väl, färsen ska vara lös.
  4. Rör ner färsen i kålen och bred ut blandningen i en smord ugnssäker form.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 g, i ca 50 minuter. Servera med kokt potatis, lingonsylt och ev brunsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept