Kallskuren kyckling i gott sällskap

Gott tillsammans med varma tillbehör som ugnsrostade rotsaker, klyftpotatis och bearnaisesås om den serveras som huvudrätt men den passar även utmärkt på en italiensk buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 dl kärnfria svarta oliver
  • 200 g körsbärstomter
  • 1 dl färsk basilika
  • Dressing:
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ dl soltorkade tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen och bryn den. Stek färdigt i ugnen 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  3. Låt svalna och ställ kallt.
  4. Förbered dressingen genom att vispa ihop alla ingredienserna utom den soltorkade tomaten. Ställ kallt.
  5. Hit kan man förbereda dagen innan.
  6. 3-4 timmar innan rätten ska serveras skivar du kycklingen, skär ringar av oliverna, delar körsbärstomaterna mitt itu och strimlar basilikan grovt.
  7. Strimla soltorkade tomater och tillsätt i dressingen.
  8. Lägg upp kyckling på ett serveringsfat och häll över det mesta av dressingen. Fördela tomater, oliver och basilika vackert över kycklingen och ringla över resten av dressingen. Ställ in i kylen igen tills serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…