Kålpudding

Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 vitkålshuvud
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk skorpmjöl
  • 2 msk potatismospulver
  • 1 hackad gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk sirap
  • Soja för färgning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Hacka och bryn kålen i smöret i en stor stekgryta. Rör under tiden ihop mjölken med skorpmjöl, potatismospulver, lök salt och peppar. Låt svälla en stund och tillsätt sedan färsen. Bryn färsen ihop med kålen. Salta och rör i sirap, soja och vatten. Låt puttra ca 1 timme. Rör om emellanåt.
  2. Häll i grädde, värm och servera med kokt potatis och lingon.

Kommentarer

Hej, jag undrar var din gammelmormor fick potaismospulvret ifrån, före dess tid? jag är själv 65 och det fanns inte ens när jag var ung.
Hej! Det här låter toppen. Lite kul med potatismospulver. Ska testa detta. Margaretha

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…