Kanderade julnötter

God krispig nötblandning med julens smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 200 g valnötter (valfritt)
  • 1 äggvita
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk starkt chilipulver (valfritt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °
  2. Blanda socker och kryddor i en rymlig skål. Häll i nötblandningen och rör runt.
  3. Vispa upp äggvitan till ett löst skum. Vänd ner vitan i nötblandningen och rör om ordentligt så att smeten fördelas jämt.
  4. Häll ut nötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om en gång. Se upp så att inte nötterna bränns.
  5. När nötblandningen svalnat helt, bryt itu de nötter som sitter ihop och förvara i burk med lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr