Kanel- och svartvinbärsbakade fikon

Servera fikonen ljumma, gärna med en bit krämig ädelost eller ädelosttarten!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 färska fikon
  • 6 bitar hel kanel
  • 3 tsk svartvinbärsgelé
  • Smör
  • 6 tsk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och tryck till så att de öppnar sig. Klicka ner 1/2 tsk svartvinbärsgelé i varje fikon. Tryck ner en bit kanelstång.
  3. Lägg en klick smör på varje och till sist lite socker.
  4. Ställ fikonen på ett smort fat, baka dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ös gärna efter halva tiden i ugnen, då blir fikonen vackert glansiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…