Kaneläppellängd

Också ett gott kaffebröd från gammal kokbok.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 3 äpplen
  • 2 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk pärlsocker
  • 5-6 sötmandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Smula in matfettet med fingertopparna.
  3. Tillsätt socker, mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop degen.
  4. Kärna ur och skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel.
  5. Kavla ut degen till 20 cm bredd och 1/2 cm tjocklek på bakpappersklädd plåt.
  6. Lägg äppelklyftorna längs mitten på degen. Vik degen över fyllningen.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel.
  8. Grädda kanellängden i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Kommentarer

Hej Marietta! Vad roligt att du tyckte om min kanellängd. Visst ska den vara lite knaprig! Hälsningar Ann
Vet inte om degen ska vara lite knaprig som min blev, kanske for mycket agg nar jag pensla? Hur som helst valdigt enkelt och snabbt bakat! Perfekt om man e sugen pa nat. Den var god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr