Kanelbrownie med saffransglasyr

En annorlunda julvariant av brownies.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladsmet:
  • 225 g mörk choklad (70%)
  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1½ msk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g skalde pistaschnötter
  • Saffransglasyr:
  • Lite mer än ½ paket saffran.
  • 1½ dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.
  3. Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda.
  4. Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.
  6. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan.
  7. Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr