Kanelbullar

Vetedeg med kardemumma till bullar. Prova gärna att byta ut fyllningen mot sylt, choklad, mandelmassa eller något annat smarrigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 50 g jäst
  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl kallt vatten eller mjölk
  • 1 dl socker
  • 12-15 dl vetemjöl
  • 3 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk salt
  • Fyllning:
  • 100g rumsvarmt margarin eller smör
  • 4 tsk kanel
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Börja med att smula jästen i en bunke. Strö över salt och låt jästen smälta.
  2. Smält margarinet, blanda med vattnet och blanda det sedan med jästen. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
  3. Arbeta degen tills den blir smidig och slät. Täck över degen i bunken och låt den jäsa i 30 min.
  4. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 2-3 cm tjocka bitar och lägg upp dem på plåtar. Låt jäsa ytterligare i ca 30 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  5. Grädda i 200 grader 5-10 min. Gärna i varmluftsugn.

Kommentarer

Hej! Kan jag använda mjölk istället för vatten i bulldegen?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr