Kanelbullar

Så himla goda, och man kan variera fyllningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (röd för söta degar)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker eller vitsirap
  • 1½ tsk kardemummakärnor , stötta
  • 14 - 15 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kanel , malen
  • Garnering:
  • Pärlsocker och / eller hackade hasselnötter
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Ugn:
  2. 250 grader
  3. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37grader.
  4. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
  5. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca: 30 minuter.
  6. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
  8. Tips:
  9. Man kan variera fyllningen med 125g mandelmassa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…