Kanelbullar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • en nypa salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetmjöl
  • FYLLNING:
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 dl mjölk till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en degskål, häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjölet. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar. Lägg dem med snittytan upp i en bullform. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 7 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…