Kanelkaka med chokladbitar

Lätt att göra och jättegod blir den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 25 g majsmjöl
  • 125 g smör, skuret i tärningar
  • 50 g socker
  • 75 g mjölkchoklad, hackad i bitar
  • Garnering:
  • Kanel
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Häll mjölet i en skål och finfördela smöret med fingrarna, eller kör mjöl och smör i en matberedare med kniv, så att det bildas en smulig massa. Rör i sockret och den hackade chokladen. Samla smuldegen med händerna till en liten degboll.
  3. Tryck ut degen i en 18 cm kvadratisk form (brownieform) och jämna till ytan med en gaffel. Rör ihop mald kanel och strösocker. Strö halva kanelblandningen över degen. Grädda kakan 20-25 min, eller tills ovansidan har fått en varm gyllenbrun färg.
  4. Ta ut kakan från ugnen och markera 12 rutor. Strö resten av kanelblandningen över den varma kakan. Låt kakan svalna i formen. Skär upp kakan efter markeringarna och lyft upp rutorna från formen. Rutorna håller sig färska i en lufttät burk upp till 5 dagar.
  5. Smakvariation: Tillsätt rivet skal av 1 citron i mjölet, och uteslut chokladen och kanelen. Följ för övrig grundreceptet som ovan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…