Kanelköttbullar

Man är för feg med att blanda kryddor. Här är det kanel i och jag ska prova. Sist jag provade kryddor i köttbullar så hade jag kryddpeppar i!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk (eller 1 dl vatten och 0,5 dl grädde)
  • 1 ägg
  • 1/2 riven gul lök
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk flytande honung
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med vätskan och låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, lök, salt, peppar, kanel och honung. Lägg i färsen och blanda väl.
  2. Sköj händerna i kallt vatten och forma jämnstora köttbullar. Bryn köttbullarna (ca hälften per ggn) så att de får fin färg runt om. Honungen gör att köttbullarna kan fastna i pannan, vänd då försiktigt med tex en sked istället för att skaka pannan.
  3. Sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…