Kanelpannacotta

God pannacotta med kanel och råsockerstekta äppelklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl Dansukker gelésocker multi
  • 2 kanelstänger
  • Gelé:
  • 1 1/2 dl äpplejuice
  • 3/4 dl Dansukker gelésocker multi
  • Äppleklyftor:
  • 2 äpplen
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 msk Dansukker råsocker Strö

Gör så här

  1. Koka upp grädden och kanelen och sjud i 2 minuter.
  2. Tag bort kanelen. Lägg i gelésockret och koka i 30 sekunder Häll upp i 4 portionsglas. Ställ i kylskåp.
  3. Koka upp juice och gelésocker.
  4. Låt svalna något.
  5. Fördela gelét över den stelnade pannacottan.
  6. Ställ i kylskåp tills de skall ätas.
  7. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  8. Stek dem knappt mjuka i matfett och råsocker.
  9. Fördela dem på 4 assietter.
  10. Ställ pannacottaglasen vid sidan om.
  11. Servera direkt medan äppleklyftorna fortfarande är ljumna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept