Kanelparfait med lingonkolasås

Lingon i kolasåsen ger en spännande brytning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • Lingonkolasås:
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl brun farin
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl lingon (eller 1½ dl rårörda lingon)

Gör så här

  1. Vispa äggen, florsockret, vaniljsockret och kanelen pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp parfaiten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar.
  2. Smält strösockret och farinet till kolasåsen i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills sockret och farinet har löst sig. Häll i lingonen och rör runt så att det blandas.
  3. Servera parfaiten med såsen ringlad runt.

Kommentarer

Helt suverän efterrätt som jag gjort till jul- eller nyårsfesten i många år. Den söta och varma kolasåsen bryter så bra mot de syrliga lingonen och den kalla parfaiten. Klar 5a!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr