Kanelskorpor

De passar bra till julfikat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl mjölk
  • pensling garnering:
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1-2 tsk malen kanel.

Gör så här

  1. Rör margarin, socker och ägg i en bunke. tillsätt kanel, mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och mjölk. Arbeta samman till en deg. forma till 2 längder på en bakpappersklädd plåt. pensla längderna med ägget. Blanda sockret och kanelen och strö över det. Grädda längderna mitt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna och skär dom sedan i 2 cm tjocka bitar. Torka skorporna i 75 grader i 5 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…