Kaneltårta

I botten en kaka kryddad med ingefära, kanel och nejlika. Över breds en kräm smaksatt med bl a kaffe. Du får snabbt en god tårta att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 2½ dl gräddmjölk
  • Kräm:
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 tsk snabbkaffe
  • Garnering:
  • 1 msk socker
  • Röd karamellfärg
  • Ev jordgubbar

Gör så här

  1. Rör matfett och socker poröst och blanda ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel och nejlika. Vänd ned mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölk. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter.
  2. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna helt.
  3. Kräm: Rör matfett och florsocker smidigt. Blanda ned ägget. Smaksätt med vaniljsocker, kanel, nejlika och kaffepulver utrört i litet vatten. Bred krämen över och runt om kakan.
  4. Blanda socker med någon droppe karamellfärg och strö det över tårtan. Garnera ev med jordgubbar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…