Kanelyoghurt-pannacotta med mandarinsallad

Fräscha smaker från mandarin möter gräddens milda och yoghurtens syrliga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Mandarinsallad:
  • 1 burk Del Monte mandariner, 312 g
  • Saften från en limefrukt
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen.
  2. Tillsätt kanel och yoghurt. Rör till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen. Låt stå i ca 2 timmar tills pannacottan har stelnat.
  3. Häll av mandarinerna. Rör ihop limesaft och vaniljsocker. Lägg mandarinerna i en skål och häll över limesaften.
  4. Stjälp upp pannacottan och servera med mandarinsallad.

Kommentarer

mycket god panacotta! Alla älskade den :-) Jag la till 1/2 msk vaniljsocker i pannacottan, när jag blandat i kanel och matlagningsyoghurten! Ska göra detta på julafton faktiskt :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…