Kantarell- och karljohansås

Ruskigt god sås som passar bra till kött. Här serverat till fläskfilé och potatisgratäng. En lyxig men ändå enkel måltid!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 200 g karljohansvampar (eller ersätt med torkad)
  • 1 liten gul lök
  • smör
  • 2 dl vatten
  • ½ dl oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt rensad svamp och finhackad lök. Stek så att allt vatten är borta utan att svampen tar färg.
  2. Tillsätt vatten, fond, vinäger och grädde. Koka upp och smaka av med kryddor.

Kommentarer

Jättegod sås! ...och lättlagad! =)

Liknande recept