Kantarellkrustader version 2

Kantarellsäsongen är här och det kryllar av dem. Nu försöker jag bara komma på vad man ska göra för delikatesser av dem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl kantareller, gärna gula
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ tärning svampbuljong
  • Ca 3 dl grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk persilja
  • Ca ½ tsk vitpeppar
  • 3 msk äkta smör
  • ½ dl lagrad ost, t ex parmesan eller Västerbottensost
  • 4 stora krustadskal
  • Salt

Gör så här

  1. Bryn kantarellerna i smör, Salta och peppra lätt över.
  2. Pressa över en klyfta vitlök. När allt smör är instekt i svampen: pudra över mjölet samt smula över buljongen och red av med grädde. Pudra bara ett ytligt skikt över all svamp.
  3. Låt sen sjuda tills konsistensen tjocknat. Bryt i osten och toppa med persilja och ev. extra salt och peppar.
  4. Fyll krustaderna och låt stå i ugnen 125 grader i mitten av ugnen. Servera med en persiljekvist.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…