Kantarellrulle

Gott som förätt eller bara som en festlig kvällsrätt Serveras med en god grönsallad. Kan förberedas och förvaras i kylen till kvällen då man ska gratinera den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rullen:
  • 125 gr smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Fyllning:
  • 400 gr färska kantareller eller annan svamp
  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost, till gratinering

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull värm det tills det släpper från kanterna. Blanda sedan i ett ägg i taget och stjälp upp i en långpanna som är bakplåtsbeklädd. Grädda i 20 min i 200 grader. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
  2. Fräs svampen i smör tills den börjar knäppa, strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och grädde låt små puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut fyllningen på rullen och rulla ihop den strö osten över. Gratinera i 20 min om den är kall, annars 10 min om den inte kallnat.
  4. 7 VV Points /Portion

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…