Kantarellstuvning till varma mackor

Jättesmarrig stuvning med en del kalorier... =0)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 l gula kantareller
  • ½ gul lök
  • 1 dl persilja
  • 4-5 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ pkt Perssons tunna skivor rökt skinka
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev salt
  • 200 g riven pizzaost
  • 6-8 skivor formfranska

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna med den finhackade gula löken tills dom blir riktigt torra. Rör ut mjölet med vispgrädden, och häll i kastrullen.
  2. Häll i den finhackade skinkan. Stuvningen ska bli riktigt tjock, så den inte rinner av mackorna i ugnen sen. Häll i den finhackade persiljan. Smaka av med vitpeppar, och salt om det behövs. Skinkan är ju salt, och osten, så det behövs inte alltid att man saltar extra.
  3. Smöra formfranskorna lätt och klicka upp på bröden. Strö riven pizzaost över och gratinera i ugnen. 225 grader i ca 10-12 minuter. Servera med ett salladsblad och en tomatskiva.

Kommentarer

Gott -- Lätt---Super- till ett glas vin en Fredag-kväll Wiola

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…