Karamelliserade bananer med glass

Egentligen ett indiskt recept som min man gjort om till sitt eget. Vi tycker att det är godast med blodapelsiner, men så klart kan man använda blonda. Enkelt att göra och väldigt gott påminner lite om den kinesiska friterade bananen. Mums filibaba

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 3 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl färskpressad saft av blodapelsiner (eller blonda)
  • 1 msk limejuice
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Häll råsockret och apelsinjuicen i stekpanna, rör ihop,
  2. lägg i smöret och låt det bli karamellsmet under omrörning, obs! ha inte för hög värme (3:an på vår spisplatta)
  3. i cirka 2 minuter
  4. Dela två bananer på längden i fyra delar och lägg i karamellsmeten, låt dessa ligga i smeten i cirka två minuter tills bananerna mjuknat. Häll på 1 msk limejuice.
  5. Portionera i skålar och servera med vaniljglass.
  6. Om man inte vill ha glass så smakar det också bra med vispad grädde eller lite creme fraiche...

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept