Karamellkaka

Syndigt god och krämig kaka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ströbröd

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och strösocker. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans i en skål och rör ned i ägg/sockersmeten. Blanda i det smälta margarinet. Kakan bakas som en vanlig sockerkaka och gräddas i ca 25-30 min i 175 grader i en smord och bröad form (gärna med avtagbar botten).
  2. Koka upp vispgrädden tillsammans med sockret och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt margarin och låt det smälta ihop.
  3. Bred krämen på den varma kakan och dekorera med valfritt strössel eller mandelspån.
  4. Låt kakan stå kallt en stund så är den lättare att dela

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…