Kardemummaäpplen à la wok

Visst kan man woka frukt! Syrliga, fasta äpplen passar bäst till denna spännande efterrätt med smak av kardemumma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-6 röda äpplen, ca 700 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk pressad citron + 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl sirap
  • 1-2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • Till servering:
  • Arla köket Kesella vanilj till 4 portioner

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Hetta upp smöret i en wok eller stor stekpanna. När smöret är gyllenbrunt läggs äppelbitarna i och wokas i 2–3 minuter.
  3. Häll över citronsaft, vatten och sirap.
  4. Låt puttra ca 3 minuter.
  5. Krydda med nystött kardemumma.
  6. Servera kardemummaäpplena ljumma med Kesella vanilj.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…