Kardemummadoftande persiko- och nektarinkaka

En underbar kaka som bakas med frukt och bär som är i säsong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smör, smält
  • Fyllning:
  • 2 nektariner
  • 2 persikor
  • 1 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda alla ingredienser i en skål och rör med en slev till en fast smet.
  3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm, och häll i smeten. Fördela smeten i pannan.
  4. Skölj och halvera nektarier och persikor. Kärna ur och skär i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Pudra över med kardemumma.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…