Karelska piroger

Karelska piroger

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner risgrynsgröt
  • 4 hårdkokta ägg
  • Deg:
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • För doppning efter gräddning:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg.
  3. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor.
  4. Flytta kakorna till en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred ut risgrynsgröt i mitten på kakorna.
  6. Vik upp kanterna runt om och rynka ihop kanterna med fingertopparna. Gräddas mitt i ugnen i 10 minuter.
  7. Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet.
  8. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…