Karibisk ananastårta

Kokos och ananas ger god smak till den här tårtan som är superenkel att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 g smör eller margarin
  • (kokosflingor till formen)
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • ½ dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk krossad ananas ca 225 g
  • 1 burk ananas i skivor ca 200 g

Gör så här

  1. Smät matfettet och låt det svalna. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter, och beströ den med kokosflingor.
  2. Vispa ägg och socker poröst gärna med elvisp. Vispa ner bakpulver, kokosflingor och mjöl. Tillsätt matfettet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 35 minuter.
  4. Låt kakan stå kvar några minuter i formen, stjälp sedan upp den direkt på serveringsfatet.
  5. Nagga kakan med en gaffel. Skeda ananasspad (från burken med hel ananas) över kakan. Låt gärna kakan stå någon timme så att den blir saftig.
  6. Vispa grädden tjock. Bred ett tunt lager över ytterkanterna av kakan.
  7. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg den sedan i mitten av kakan. Skär ananaskivorna i mindre bitar. Lägg dem med breda sidan utåt på kakans ytterkant.
  8. Klicka eller spritsa grädden innanför ananasbitarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…