Karibisk rompaj

Rom och ananas och kokos med marängtäcke. En riktig varmväderspaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl rom
  • 80 g riven kokos
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 ½+1 ½ dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • 400 g ananas i bitar

Gör så här

  1. Gör pajdegen först. Knåda in smöret i mjölet. Tillsätt sirapen och knåda till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform och sätt in den i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Separera äggen. Lägg gulorna i en kastrull. Tillsätt grädden, 1½ dl socker, potatismjölet och romen. Värm under vispning tills den tjocknar. Blanda ner kokosen och sätt åt sidan.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden vispar du äggvitorna hårt med 1½ dl socker och citronjuicen.
  4. När skalet är gräddat. Ta ut den ur ugnen och sänk värmen till 150 grader. Häll krämen i skalet och fördela den jämnt. Har den blivit för hård kan du blanda i lite ananasjuice. Häll över ananasbitarna och tryck ner dem i krämen. Bred över marängsmeten så den täcker.
  5. Grädda ca 50 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…