Karins Hallonpaj

Kanongod och enkel paj. Går att variera frukt efter smak och tycke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 1/4 dl Vetemjöl.
  • 2 1/4 dl Socker. ( alt. fruktsocker).
  • 1 tsk Bakpulver.
  • 1 Ägg.
  • 100 gram Smör.
  • Fyllning:
  • Hallon. (gärna färska men funkar också med frysta).
  • Går även med Jordgubbar, Blåbär, Rabarber och Äpple.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck botten av en ugnsfast form med bären.
  3. Blanda Mjöl, Socker och Bakpulver i en bunke. Rör ner ägget i mjölblandningen. Smeten ska vara ganska torr.
  4. Fördela smeten jämnt över bären. Smält smöret och häll över pajen. Grädda i mitten av ugnen i 30 min.
  5. Servera ljummen med glass eller grädde.

Kommentarer

Jättegod paj! Den kommer jag göra igen.
Så super god och enkel att göra

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…