Karlsbaderknyten

...som smälter i munnen...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g Svenskt Smör
  • 2½ dl Matlagningsgrädde
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1½ dl kokos
  • 75 g Svenskt Smör
  • 3/4 dl socker
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Till pensling:
  • Ägg
  • Till garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret. Häll i grädden och värm till fingervärme, 37º.
  3. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt äggulor, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
  4. Låt den jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  5. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt.
  7. Dela degen i två bitar.
  8. Kavla ut till avlånga degplattor ca 5 mm tjocka.
  9. Skär ut 14 fyrkantiga bitar, ca 10x10 cm, på varje degplatta.
  10. Lägg en klick fyllning i mitten på varje ruta. Vik ihop de fyra hörnen över fyllningen och lägg i pappersformar.
  11. Jäs bullarna övertäckta 30-40 minuter.
  12. Sätt ugnen på 225º.
  13. Pensla med uppvispat ägg.
  14. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  15. Sikta lite florsocker över knytena.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…