Karlspaderbullar, extragoda

Lätta att baka, försvinnande goda, smälter i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 3 hg margarin eller smör (ej smält)
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 1 hg jäst
  • Fyllning:
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 150 g florsocker
  • Ägg
  • Hackad sötmandel

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop smör och florsocker till fyllningen. Lägg ut bullformar på plåten. Lös upp jästen i grädden och sockret i en bunke. Tillsätt ägg, smör och vetemjöl. Kavla ut direkt och bred på fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta. Skär upp och lägg i bullformar, låt jäsa en halvtimme. Pensla med ägg och strö över hackad mandel. Grädda ca. 8 minuter i 225-250 graders ugnsvärme

Kommentarer

Toppenbra. Jag gjorde piroger , fick fästa ihop dem med tandpetare, men sagolika. Smälte i munnen. Tack !
Underbart goda bullar ! Men med ett stort problem ! Dom riskerar att bli beroendeframkallande ! :-)
Hej ! Har idag bakat dinna Karlspaderbullar som jag tog receptet . Blev jättegoda och lätta att baka kommer att baka dom fler gånger. Så tack för ett mycket bra recept GLAD PÅSK! önskar derideria
Hejsan! Jag bakade dessa godingar idag. Tack för ett bra recept. Jag ger dig högsta poäng för det. Mvh LillaJa
Tack för receptet KramSEA
De var lätta o goda. Det räckte gott o väl med 10 dl mjöl. De ska bakas fler gånger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…