Katarinas kalla paj

En höjdpunkt varma sommardagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 4½ dl vetemjöl
  • 225 g margarin
  • 7 dl riven Västerbottensost
  • 4½ msk filmjölk
  • Fyllning:
  • 2 brk crème fraiche
  • 2 tsk salladskrydda
  • 2 hg rökt skinka
  • 1 purjolök
  • 15-20 cm gurka
  • 6 persikohalvor

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, margarin och riven ost, blanda sist ner filmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 12 min. Låt pajbottnen svalna. Gör under tiden fyllningen.
  3. Skär gurkan, purjon, skinkan och persikorna i små bitar. Rör ner allt det skurna i crème fraiche och smaksätt med salladskrydda. Bred fyllningen över den kalla pajbottnen och förvara den kallt tills servering.
  4. Tips!
  5. Om man skär mindre bitar kan man ha den på ett buffébord.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…