Katrinas Nötbröd

Ett snabbröd på bakpulver, bör ätas nybakat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk solrosolja
  • 375 g vetemjöl
  • 125 g rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 90 g mixade nötter
  • 90 g solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk solrosfrön att strö över

Gör så här

  1. Smörj en avlång brödform med olja. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degbunke. Blanda i hackade nötter och frön. Blanda i en skål honung, yoghurt, mjölk och olja och rör ner i mjölblandningen. Blanda till en mjuk deg och häll den i formen. Skölj solrosfröna, strö dem ovanpå degen och ställ formen i ugnen i 180 C. När brödet börjar lossna från kanterna är det färdigt, ca 1 timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr