Kebabpizza med vitlökssås

Du kan byta ut kebabköttet mot ren eller älgskav. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk salt
  • 6 -7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 400 g fryst kebabkött
  • 2 tomater
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 1 dl riven ost
  • Svartpeppar, grovmalen efter smak
  • Vitlökssås:
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av det fingervarma, 37°C vattnet och rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet spara ½ dl.
  4. Arbeta degen blank och smidig, låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 15 minuter.
  5. Skala och dela löken på längden, skiva tunt. Dela tomaterna, ta ur kärnhuset och skär tomatköttet i små tärningar.
  6. Riv osten.
  7. Dela degen i fyra delar, forma till bullar. Kalva ut dem tunt, ca 25 cm i diameter. Lägg över bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
  8. Fördela tomat, svamp, lök, upptinat kött, ost och grovmalen svartpeppar över pizzorna.
  9. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 - 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  10. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om ordentligt.
  11. Ringla vitlökssåsen över de nybakade pizzorna.

Kommentarer

Ingen tomatsås?
Mums vilken god vitlökssås. 5 p på den, minst. =)
Hur många blir det? Det verkar gott, måste prova!
Jag lyckades. Bättre än pizzeriorna. Jag menar mycket bättre. Högsta poäng. Lars.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…