Kenyansk köttgryta

En väldigt god rätt att samlas runt, och ju mer tillbehör man har desto mer smaker. Kan med fördel göras dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl rapsolja
  • 4 st gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ingefära
  • 1 burk hela tomater
  • 1-2 msk curry
  • 2 st grönsaksbuljongstärningar
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 5 hg grytbitar

Gör så här

  1. Ta en stor gryta så allt får plats.
  2. Skala och skär lökarna i stora bitar.
  3. Låt lökarna puttra med olja, salt och ingefära i 20 minuter.
  4. Tillsätt tomaterna och låt det puttra i 10 minuter.
  5. Ha i köttet och resten av kryddorna och låt det puttra i 45-50 minuter.
  6. Serveras med ris och tillbehör t.ex:
  7. Cocos
  8. Mango chutney
  9. Jordnötter
  10. Skivade bananer
  11. Strimlad purjolök
  12. Krossad ananas mm

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr