Kerstins kaffekaka

En enkel och god chokladkaka med kokosglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2-3 msk kakao
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vatten
  • Glasyr:
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 msk smör
  • 3 msk kaffe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en skild bunke och sikta ner lite åt gången, varvat med smörblandningen i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min i 175°.
  7. Låt kakan svalna litet i formen innan den stjälps upp på ett fat.
  8. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och koka upp. Bred ut galsyren på kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr