Kerstins krämiga kycklingpaj

Ännu ett recept från mitt jobb. Bjöd på denna när min son gick ut 9:an som lunch, väldigt uppskattad alla

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 5 dl vetemjöl
  • 250 g tärnat smör
  • 1 tsk salt
  • 4 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 st kycklingfiléer alt 400 g kycklinginnerfilé
  • 5 dl crème fraiche 34%
  • 3 tsk sambal oelek
  • ½ orange paprika
  • 2 schalottenlök
  • ½ - 1 dl sweet chilisås
  • Salt
  • 2 - 3 msk Maizena mjöl
  • 125 g mozzarellaost

Gör så här

  1. Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform.
  2. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen.
  3. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den.
  4. Tillsätt den hackade löken och paprikan och stek det tillsammans någon minut.
  5. Rör i crème fraiche, chilisås och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med maizenan.
  6. Låt det sjuda 10-15 minuter.
  7. Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö över riven mozzarella.
  8. Grädda ytterligare ca 10 min eller tills osten har smält och allt har fått fin färg.
  9. Ugn 200-225'
  10. Servera med en god blandsallad.

Kommentarer

Great recipe! My family loved it. Will definitely make again.
Jag gjorde två olika kycklingpajer idag från matklubben för att jämföra dem med varandra. Trodde det skulle bli dött lopp men den här pajen utklassade!! Den är suverän! En solklar 5:a från mig! Gillade pajdegen och fyllningen är suverän! Annars brukar jag hålla mig till egen pajdeg, men gillade att den var lite salt och konsistensen på det färdiggräddade pajskalet!
Jag gjorde denna paj till min dotters examensfest, lite förvånad blev jag när hon kände igen pajen, tydligen så gör hon denna ofta hemma hos sig. Alla älskade den, jag kommer definitivt att göra denna igen. /Cecilia
God, men inte mer.
Har gjort denna paj och den var supergod, kommer absolut att göra den fler gånger.
Lagade denna paj till min dotters pajbuffé och den fick högt betyg av gästerna. Blev inte mycket kvar! Ska absolut göra den igen.
Jag hade glömt skriva in graderna på ugnen. Tur att det är någon som upptäcker mitt slarv. Ugnen ska vara på 200-225'
Ska prova att göra denna paj idag men jag undrar hur många grader ugnen ska vara på?
Nu har jag äntligen laddat upp med en bild!
Första gången jag gjorde den så hade jag dubblerat receptet och gjorde den i flera former för vi var så många som skulle äta. Idag när jag gjorde den så använde jag en stor glasform från Nils-Johan, En sån som har en metallform runtomkring. Ska lägga in en bild lite senare ikväll.
Denna pajer verkar jättegod men vad har du för form? Det verkar vara så mycket pajdeg. Jag brukar använda 3 dl mjöl till en 24-26 cm pajform.

Liknande recept