Kesellagratinerade nektariner

Mycket god och lättgjord efterrätt/dessert, som passar till vardag och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g Kesella 10 %
  • 1 ägg
  • 1 dl florsocker och lite garneringen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st Savoiardikex
  • 2 nektariner, delade i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form).
  3. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda Kesella med äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd i äggvitan och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ostsmeten över kexen.
  4. Fördela nektariner över ostsmeten, tryck ner något.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min eller tills smeten fått fin färg.
  6. Garnera med florsocker.
  7. Servera efterrätten när den har svalnat något.
  8. Tips. Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…