Keso- och nötsnurror

Goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g keso
  • 2 dl hackade hassel- och cashewnötter
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i en bunke med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet och rumstempererat smör i klickar ,salt, honung, pomeransskal, rågmjöl, vetemjöl special med fullkorn och nästan allt vetemjöl.
  3. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  4. Fyllning: Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla till en rektangel som är 25x40 cm. Bred och strö över nötterna. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär rullen i 2 cm breda skivor.
  5. Lägg över bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor.
  6. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 10 minuter, 225 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…