Kesokaka

En läcker efterättskaka som kan serveras ljummen eller kall, gärna med färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 30 g margarin
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 450 g keso
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2 ½ dl mild lättyoghurt
  • 6 msk russin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3 msk maizena

Gör så här

  1. Finfördela margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen tunt och klä en tårtform med löstagbar botten som rymmer 1 ½ liter med degen. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant så glider degen inte ner under gräddningen. Grädda degen i ugnen tills den börjat fått färg, ca 10 minuter. Ta bort foliremsorna.
  3. Blanda keson med citronskal, yoghurt, russin, socker,och vaniljsocker. Dela äggulorna från vitorna och blanda ner gulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hård skum och vänd ner dem och maizenamjölet i smeten. Häll smeten i pajskalet och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter. Låt kakan svalna eller kallnat helt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…