Kesokaka från Tyskland

Mycket god. Är mycket omtyckt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 100 gr smör eller margarin
  • 40 gr kakao
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Ostmassa:
  • 500 gr keso
  • 2 dl socker
  • 2 msk marzanpulver
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl grädde
  • Strössel:
  • 100 gr margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjöl skall vara som smuldeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin, socker, kakao, ägg och bakpulver till en mördeg.
  3. Lägg den i en rund bakform ca 24 cm i diameter
  4. Blanda keso, socker, marzanpulver, vanillinsocker, och ägg. Detta vispas ihop.
  5. Vispa grädden och blanda i ostmassan.
  6. Häll detta över mördegen
  7. Blanda margarin, socker och mjöl efter behov till en smulig massa. Häll detta över ostmassan
  8. Grädda i ugn 175 grader tills det fått färg

Kommentarer

Hur var det med keso o kesella? Det är alltid lika svårt. I Finland har vi kvarg o gryn ost. Visst är keso=kvarg och kesella=gryn ost eller är det tvärt om?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…