Kesokaka med syltade björnbär

En mjukt krämig godsak som lägger sig lätt i magen. Här är den spetsad med extra apelsin. Björnbären kan bytas ut mot andra goda bär, som hallon och blåbär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl potatismjöl
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 500 g keso
  • 1 påse flagad mandel, 50 g
  • Syltade björnbär:
  • 250 g björnbär, färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • Finrivet skal från ½ apelsin
  • 1 tsk malen kanel
  • Till garnering:
  • Ev 2 msk flagad/hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa lätt ihop ägg, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och apelsinjuice. Rör i keso och mandel.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan 25-30 minuter tills den är fast. Låt den svalna.
  4. Syltade björnbär: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka på svag värme några minuter.
  5. Rosta mandeln i torr panna till gyllenbrun färg. Servera kakan kall med varma björnbär. Strössla över den flagade mandeln.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…