Kex för ostbrickan, glutenfria

Fick det här receptet av min bordsdam på en julfest i Stockholm, goda också som snacks istället för söta kex.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl Maizena stärkelse
  • 1 dl potatismjöl eller chinoa
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön (drygt mått)
  • ½ dl olja (vanlig rapsolja går bra)
  • 2 dl kokande vatten
  • Krydda med lite salt och brödkryddor (anis, fenkol, koriander, kummin)

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom det kokande vattnet, tillsätt det kokande vattnet och rör om tills degen är jämn.
  2. Tag en bakplåt och sätt en silikonfolie under, halva degmängden i en hög. Tag en annan silikonfolie och sätt på degklumpen. Platta till med handen och tag en pizzakavel (eller en vanlig kavel). Rulla den på degen tills den är så platt den kan bli.
  3. Ta en kniv och vänd den trubbiga delen mot degen. Gör rutmärken så att du får lämpliga bitar. Sätt ugnen på 150 grader. Byt plats på plåtarna efter 30 min. Om kexarna verkar sega efter 30 minuter till kan det vara att de blivit för tjocka, låt dem då torka i ca 100 grader en stund till. Kexarna är glutenfria.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…