Key Lime-cupcakes

En liten utgåva av den klassiska key lime-pie. Dessa cupcakes är en fröjd för ögat och smakar ännu bättre!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g strösocker
  • 225 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljeessens
  • Fyllning:
  • 3/4 dl limesaft
  • 400 g kondenserad mjölk (1 burk)
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1/4 tsk ättika
  • 75 g socker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i 2 muffinsplåtars fördjupningar. Rör ihop alla ingredienserna till själva muffinsen i en skål med en elektrisk handmixer, tills degen är slät och blek. Fördela smeten i pappersformarna och grädda dem i 20 minuter. Låt muffinsen svalna av i muffinsplåtarna 5 minuter. Lyft upp pappersformarna från muffinsplåtarna och låt muffinsen avsvalna helt på kakgaller.
  2. Gör under tiden fyllningen. Blanda limesaft och kondenserad mjölk i en liten skål. Skär toppen av på muffinsen och gräv ett litet hål i var och en. Fördela fyllningen i hålen och lägg på "muffinslockena" igen.
  3. Vispa äggvitor och ättika tills där bildas mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av sockret och vispa ytterligare i 1 minut. Upprepa proceduren tills allt sockret är tillsatt. Värm upp ungnen till 230 grader. Spritsa marängmassan på muffinsen och grädda muffinsen i 5 minuter, tills marängtopparna är svagt gyllenbruna.
  4. Förvara inte dessa cupcakes längre än 1 dag i en lufttät burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…