Kinas rabarbersaft

Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag. Går att frysa in i PET flaskor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg rabarber (skurna i bitar)
  • 3 st citroner ( i skivor)
  • 50 gr citronsyra
  • 4 liter kokt vatten
  • 600 gr socker/liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Varva rabarber och citroner i en hink.
  2. Häll över citronsyran och det heta vattnet.
  3. Låt stå med plast över på svalt ställe i två dygn
  4. Sila bort rabarberna och häll i sockret.
  5. Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
  6. (några timmar)
  7. Eftersom det ej är något konserveringsmedel
  8. i så är det rätt bra att frysa saften,
  9. tex i glassburkar eller PET flaskor

Kommentarer

Supergod saft! Rekommenderas! Den ger en god smak av både rabarber och citron. Jag valde dock att inte tillsätta lika mkt socker. Det blev ca: 500g/ liter avrunnen saft. Tror till och med att man kan ha ännu mindre socker.
Toppenrecept på snabbgjord saft. Jag kommer att göra denna saften i fortsättningen. Vanligtvis brukar jag låta min stå i 5 dagar o koka upp saft o socker men denna var klar på 2 dagar o mins lika god. / I-B
Jätte god, men jag tog bara 2 citroner.
Väldigt god saft blev det!
Jätte god saft! Frisk o härlig i smaken. Tog visseligen lite mindre socker än vad det stod. ( tog 2 kg ) Men kan varmt rekomendera detta till alla saftdrickare =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…