Kiviks jubileumsbakelse

Dekorera bakelsen efter den helg du firar - hjärtan - kycklingar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • ½ krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • Fromage:
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubb/aronia sylt
  • Topping:
  • 1½ dl Kiviks Fläderblomsdryck med jordgubb
  • 0.20 vaniljstång (en femtedel)
  • red av med Fruktpektin/potatismjöl eller maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla övriga ingredienserna.
  3. Grädda långt ner i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  5. Vispa ägg och socker pösigt.
  6. Vispa grädden.
  7. Smällt de urkramade gelatinbladen, i en kastrull på svag värme. Häll gelatinet i en fin stråle ned i äggsmeten under omrörning. Vänd ner grädden och sylten.
  8. Häll upp fromagen i en spritspåse och låt stå kallt i ca 4 timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…