Kladdig chokladpaj

En liten bit till efterrätten sitter bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 2 msk Crème Fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 2.5 dl Matlagningsgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 350 g osaltat Smör
  • Dekoration:
  • Kakaopulver
  • Till servering:
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Kavla ut och fodra en pajform med degen. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter, den ska inte få för mycket färg. Täck ev. med folie. Koka upp grädden. Tag kastrullen av värmen, rör ned chokladen i bitar samt smör och socker. Låt smeten kallna nästan helt innan den hälls över i det gräddade pajskalet. Ställ pajen kallt i minst 2 timmar i kylskåp eller 30 minuter i frys. Pudra över kakao pulver och severa, ev. med en klicka grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…